В межах Покровської вугільної групи, що є частиною компанії Метінвест, було запущено в роботу 11-ту лаву для добування коксівного вугілля у 10 блоці шахтоуправління «Покровське». Цей дозволить здійснити видобуток майже одного мільйона тонн вугілля, повідомили у пресцентрі Метінвест.

«Це значуща подія для всього колективу — наше стабільне та впевнене майбутнє. Люди будуть забезпечені роботою та заробітною платою, що дуже важливо для колективів, які ведуть виробництво в прифронтовому регіоні. Крім того, це вагомий внесок у підтримання обороноздатності України та поповнення бюджетів усіх рівнів», — зазначив генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич.


Запаси лави завдовжки 242 метри становлять 993 тис. тонн вугілля. З цього забою гірники планують видобувати до 2,5 тис. тонн вугілля на добу. Очікується, що відпрацювання запасів лави триватиме понад рік.

З початку 2024 року українські підприємства Метінвесту добули приблизно 698 тисяч тонн вугілля, на базі якого було вироблено майже 373 тисячі тонн концентрату. До кінця поточного року група має намір видобути 5,3 мільйона тонн вугілля, виготовити 2,8 мільйона тонн концентрату та запустити два нових очисних забої.