Метінвест продовжує підтримувати економіку України під час війни, демонструючи значне збільшення податкових відрахувань. У першому півріччі 2024 року Група сплатила 9,9 мільярда гривень податків і зборів, що на 56% більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Найбільшим зростанням відзначається плата за користування надрами, яка виросла утричі та склала 2,9 мільярда гривень. Єдиний соціальний внесок також зазнав зростання на 19% і досяг 1,8 мільярда гривень, а податок на доходи фізичних осіб збільшився на 16%, досягнувши 1,7 мільярда гривень.

Водночас українські підприємства Метінвесту в січні-червні 2024 року сплатили 1,4 млрд грн податку на прибуток, що на 26% більше, ніж у січні-червні 2023 року. Плата за землю зросла на 7% проти аналогічного періоду минулого року, до 631 млн грн, а екологічний податок - на 22%, до 368 млн грн.

«За час війни Метінвест подолав багато викликів. Чимало випробувань ще попереду. Наші зусилля з перебудови бізнесу до нових умов та вміння перетворити проблеми на можливості дали свої результати — податкові виплати зростають. Це наш внесок у підтримку економіки України та регіонів поблизу лінії фронту, де працюють підприємства компанії. Ми спрямовуємо значні ресурси на допомогу армії та мирному населенню, продовжуємо будувати плани на мирне майбутнє та готові брати участь у повоєнному відродженні країни», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.