Міністерство оборони України анонсувало запуск мобільного додатку Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Це сталося напередодні вступу в силу оновленого Закону про мобілізацію. Згідно з цим законом, від завтрашнього дня, 18 травня, всі військовозобов'язані у віці від 18 до 60 років мають 60 днів на оновлення своїх облікових даних, включаючи мобільний телефон, фактичне місце проживання та e-mail. Ці кроки мають бути виконані до 16 липня включно.

«Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом», – повідомляють у Міноборони. 

Для оновлення особистих даних військовозобов'язаних в Україні існують два варіанти.

Перший – онлайн оновлення через мобільний застосунок «Резерв+», який буде доступний у магазинах App Store та Google Play Market з 18 травня. Цей застосунок дозволяє швидко оновити дані, отримати доступ до інформації в реєстрі "Оберіг" та переглянути відомості про себе, повідомляє Міністерство оборони.

Другий спосіб – офлайн оновлення через Територіальні центри комплектування або Центри надання адміністративних послуг, які функціонують у різних частинах країни.

«Якщо ви будете оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток», – повідомляють у міністерстві.

З 18 червня в застосунку «Резерв+» з'явиться QR-код, за допомогою якого можна буде швидко отримати інформацію про статус особи у системі.

Детальніше про те, як працює застосунок «Резерв+» – на відео.