Молодь Донеччини змогла зібратися в наметовому таборі на Дніпропетровщині і прожити 10 днів у лісі біля водойми. Майже всі покровчани, що були на скаутській зустрічі, є членами громадських організацій. Як вони представили на зборах рідне місто та з якими враженнями повернулись додому – дивіться у сюжеті ТК «Орбіта».

«Дуже хотілося, щоб в нашому місті для молоді з'явився такий тренувальний простір, де можна було б відпрацьовувати свої навички для морального розвитку», – розповіла голова ГО «Скаути Покровська» Наталія Клімова.

Під час заходу учасники відпрацьовували скаутські навички, навчались, як надавати первинну медичну допомогу, емоційно розвантажувались, а також проводили різноманітні активності, такі як розпис гільз, нарізка маскувальних сіток, виготовлення українських оберегів.

Наталія Клімова каже, що цей досвіт цього тренувального центру можна буде відтворити у Покровську. Вона сподівається, що учасники заходу зможуть розпочати створення подібного руху у нас. 

«Кожного дня в нас були тренінги. Молодіжна рада провела для учасників заходу тренінг по лідерству, під час якого ми розповідали, що таке лідерство та яким чином можна стати лідером, як залучати ресурси для лідерства. Також розповідали, як надавати первинну медичну допомогу. Кожен день ми були залучені до корисних справ та саморозвитку», – розповів голова Покровської молодіжної ради Олександр Нестеренко.

Окрім цього, учасники заходи розмалювали гільзу, щоб потім виставити її на аукціон та передати отриманні гроші на потреби Збройних сил України. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».