Сьогодні, 16 травня, з 16:00 і до 9:00 наступного дня, 17 травня, на території Донецької області будуть проводитися планові стабілізаційні відключення електроенергії. Компанія ДТЕК Донецькі електромережі також попереджає про можливість екстрених відключень.

Дізнатися графік стабілізаційних відключень можна на сайті ДТЕК Донецькі електромережі за посиланням

За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, ситуація в енергосистемі може поліпшитись вже на наступному тижні. Однак, за його словами, повністю уникнути відключень не вдасться ні влітку, у період спеки та увімкнення кондиціонерів, ні восени, коли українці знову будуть вмикати обігрівачі. 

«Поточні обмеження енергоспоживання запроваджуються для всіх споживачів і рівномірно розподіляються між усіма областями. А для відновлення та перебудови пошкодженої російськими обстрілами енергосистеми знадобиться тривалий час», – заявив Володимир Кудрицький.

У ДТЕК також додали, що відключення світла у Донецькій області спричинені не тільки обмеженнями, а й руйнуваннями електромереж та обладнання, адже в області ведуться активні бойові дії. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що на Донеччині внаслідок обстрілу було поранено 6 шахтарів.