В Донецькій області відкрили три центри інтегрованих медичних та соціально-психологічних послуг у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я.

Центри запрацювали на базі міських лікарень міст Слов’янськ, Краматорськ та Покровськ.  Про це повідомили в Донецькій ОВА.

Центри створені у межах грантового проєкту «РІВНІ», який впроваджується  в рамках гуманітарної підтримки здоров’я та гідності жінок та дівчат, що здійснюється UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки Humanitarian Thematic Fund (HTF) та урядів Швеції, Норвегії, Португалії, Франції.

Мешканки Донецької області, ВПО зокрема вагітні жінки зможуть отримати в центрах первинну психологічну допомогу, консультації та послуги щодо репродуктивного здоров'я, відвідувати групи взаємодопомоги за методом рівний-рівному та отримувати за необхідністю перенаправлення до інших спеціалізованих закладів й партнерських організацій для більш кваліфікованої допомоги.

Як інформують в МВА, один з таких центрів працюватиме на базі жіночої консультації Покровської КЛІЛ у будні з 8.00 до 15.00. Субота та неділя - вихідні.

"В рамках заходу, присвяченого відкриттю на Донеччині одразу трьох Центрів інтегрованих медичних та соціально-психологічних послуг у сфері сексуального та репродуктивного здоров'я "РІВНІ", були успішно обговорені питання доступу до психосоціальної допомоги для жінок у Донецькій області, а також визначені шляхи подальшої співпраці», – зазначив заступник начальника Донецької ОДА Олександр Шевченко.

Також центри будуть відкриті й для представниць інших категорій, в тому числі осіб з інвалідністю. До того ж туи є новітнє доступне обладнання для надання гінекологічних послуг жінкам з інвалідністю.