Наймасштабніша евакуація за весь час. Рівненщина прийняла 10 евакуаційний потяг з Донеччини. Прибуло 114 людей. Про це повідомляє телеканал "Рівне - 1".

Пані Ірина приїхала разом з чоловіком. Каже, що залишатися дома вже неможливо. Ситуація погіршується, кількість обстрілів тільки збільшується.

Не залишили люди у Донецькій області й своїх домашніх улюбленців. На Рівненщину привезли 11 тварин. Ірина розповідає, що у дорозі було важко з котиком та залишити його не могла, адже він частина сім'ї.

"Потягом він їде вперше. Машиною та автомобілем ми з ним могли їхати. Особливо у машині. Потягом спершу було важко, потім він трішки звик та всю дорогу спав. Коли ми почали виходити, посадили у клітку, тому що почав нервувати, бо хочеться йому на волі побігати. По вагону трішки ходили з ним, гуляли. Головне що дорогу пережив. Живий, здоровий та з разом з нами, - зазначає переселенка Ірина. 

Серед евакуйованих 21 - дитина та 10 осіб з інвалідністю. Розмістили їх у Сарненському та Рівненському районах.

По приїзду людей забезпечують всім необхідним на перший час.  Надають і психологічну підтримку, каже заступниця голови ОВА Людмила Шатковська.

" Тому, що люди виходять, як ми сьогодні бачили, у різному психологічному стані. Звичайно, це продуктові набори, засоби гігієни. Цим всім ми на місцях ми людей забезпечуємо, починаючи з залізничного вокзалу, а уже прибувши на місце то від комплектів білизни, засобів гігієни й звичайно гарячі обіди все на місцях, цим будуть забезпечені ", - додає  Людмила Шатковська.

 

" По прибуттю люди отримали першу допомогу та передбачені виплати. Розмістили їх у громадах Рівненського та Сарненського районів. Ми готові й надалі приймати людей, які постраждали внаслідок війни", — зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

За його даними, з початку 2024 року на Рівненщину прибули понад триста переселенців.

Детальніше - в сюжеті телеканалу "Рівне - 1".

Про бажання виїхати також можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції  за номером: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.