Покровська міська військова адміністрація разом з благодійниками активно працює над допомогою евакуйованим жителям Донеччини. Завдяки підтримці Міжнародного товариства Червоного Хреста України, кожна особа, яка залишає громаду через загрози безпеки, отримує індивідуальні гігієнічні набори та питну воду. Про це повідомили у Покровській МВА.

Щодня процес евакуації населення ускладнюється через цинічні обстріли ворогом дорожньо-транспортної інфраструктури та маршрутів, якими рухається евакуаційний транспорт.

Евакуація населення з небезпечних зон здійснюється за допомогою залізничного та автомобільного транспорту, а в окремих випадках використовується спеціальний транспорт. Всі евакуаційні заходи проводяться безкоштовно. Після прибуття до безпечних місць евакуйованим надається гуманітарна, правова та психологічна допомога, а також забезпечується безкоштовне житло.

Для подачі заявок на евакуацію та отримання додаткової інформації функціонує контактний центр Покровської міської військової адміністрації за номером 0-800-300-101.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, які волонтерські організації допомагають покровчанам виїжджати до безпечних регіонів та як з ними зв'язатись.