У селі Нересниця, що в Тячівському районі, побудували 10 модульних будинків для родин з прифронтових територій та районів активних бойових дій. Цим проєктом керував благодійний фонд «Карітас Чеської Республіки», а за внутрішнє облаштування відповідала гуманітарна організація «Людина в біді» із Словаччини. Будинки оснащені меблями, побутовою технікою, кухонним приладдям і всім необхідним для комфортного проживання. Влада села забезпечила інсталяцію систем електро- та водопостачання, каналізації та догляд за територією.

На території модульного містечка в селі Нересниця вже знайшли прихисток 37 осіб. Це сім родин, які були змушені залишити свої домівки в окупованих та прифронтових зонах Донецької, Харківської, Запорізької та Херсонської областей.

Модульні будинки встановлені на ділянці сільської поліклініки, де також розміщено укриття. Поруч знаходиться реабілітаційний центр «Милосердя», який був переміщений з Покровської громади.

«Вдячні міжнародним партнерам за допомогу Україні, Закарпатській ОВА та місцевій владі, які не залишаються осторонь та надають всебічну підтримку евакуйованим українцям», – подякували в міській військовій адміністрації.