Передача показів лічильника електроенергії залишається незмінною: два останні дні поточного місяця і три перших наступного. Це критично, особливо коли через ворожі атаки виникають екстрені відключення. Ваші дані необхідні фахівцям ДТЕК Дніпровські електромережі для визначення обсягу реально спожитої електроенергії й дозволяють постачальникам коректно нарахувати платежі.

«ДТЕК Дніпровські електромережі при розрахуванні обсягу спожитої електроенергії за серпень бере до уваги лише покази лічильника, передані з 30 серпня до 3 вересня включно. Оператор системи розподілу не може вирахувати зі споживання періоди, в які за командою НЕК «Укренерго» доводилось вводити графіки стабілізаційних відключень чи екстрені відключення. Ми спираємось виключно на дані вашого лічильника», – зазначають енергетики.

Якщо не передати покази до 4 вересня, після нього, згідно із законодавством, обсяг буде розрахований за середньодобовим споживанням аналогічного періоду минулого року – серпня 2023 року, коли стабілізаційні чи екстрені відключення не застосовувались.

Щоб уникнути розбіжностей у нарахуванні та отримувати рахунки лише за реально спожиту електроенергію, не забувайте вчасно передавати покази.

Найпростіше та найшвидше це зробити через чат-бот:

  • у пошуку месенджера Viber та Telegram ввести «ДТЕК Дніпровські електромережі»;
  • пройти процедуру верифікації (для незареєстрованих клієнтів);
  • обрати в меню «Передати покази лічильника» та за підказками чат-бота надіслати інформацію.

Також у  чат-боті ДТЕК ви завжди можете знайти актуальну інформацію щодо відключень.