Кількість трудового населення в Україні зменшується, але перегляд пенсійного віку наразі не передбачається. Про це заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв'ю Укрінформу.

«Ні, ми не будемо його збільшувати. Стандарт, закладений у 2017 році, є оптимальним, і його слід зберегти. Він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може вийти на пенсію за будь-яких обставин. Тепер, на мою думку, це – непоганий варіант» , – заявила Жолнович

За словами міністра соціальної політики України Оксани Жолнович, важливо створювати умови, які б спонукали людей пенсійного віку долучатися до роботи та бути цінними для роботодавців. Одним із ключових напрямків є навчання людей похилого віку цифровій грамотності, що допоможе їм залишатися активними у професійному житті.

«Також треба визнати, що пенсія дещо десоціалізує, бо зникає потреба ходити на роботу і відповідно перебувати в соціумі. Але активні дії подовжують наше життя. Тому одне з наших завдань – не залишати людей у «чотирьох стінах» якомога раніше, а зберегти цю соціальну активність», – додала Жолнович

Також важливо зазначити, що більший страховий стаж дозволяє отримувати вищу пенсію. Наразі в Україні пенсійний вік становить 60 років при наявності 31 року страхового стажу, 63 роки для тих, хто має щонайменше 21 рік стажу, та 65 років для осіб із стажем 15 років.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що українські пенсіонери з зони бойових дій отримали понад 2 млрд грн допомоги