У серпні 2023 року Міністерство соціальної політики України, Пенсійний фонд України та Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) ініціювали спільний проєкт, спрямований на підтримку пенсіонерів у зонах бойових дій. Проєкт продовжено до кінця грудня 2024 року, щоб забезпечити тривалу підтримку найбільш вразливих категорій громадян, як повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Станом на сьогодні понад 470 тисяч українських пенсіонерів отримали допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН на суму 2,01 мільярда гривень. Виплати надходять пенсіонерам, чия пенсія не перевищує 3250 гривень і які мешкають у регіонах, де спостерігаються активні бойові дії або є ризик їх виникнення.

Виплати пенсіонерам від Всесвітньої продовольчої програми ООН здійснюються автоматично, без необхідності подавати заявки. Дані для виплат беруться з реєстру Пенсійного фонду України, що значно спрощує процес та роботу в умовах війни.

Програма фінансується за рахунок коштів Німеччини, Норвегії, Фінляндії, Європейського союзу, Швеції, Швейцарії та приватних донорів.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що ВПО можуть отримати грант на започаткування бізнесу.