Ситуація в енергетиці стабілізувалась, і складний період літа вже, мабуть, минув. Це дозволяє рідше застосовувати графіки відключень світла. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, ситуація в енергетиці стабілізувалася, і складний період літа вже, мабуть, минув. Це дозволяє рідше застосовувати графіки відключення світла.

«У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа – вже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращала», –  наголосив голова правління НЕК «Укренерго».

Кудрицький підкреслив, що значне зниження споживання електроенергії відбулося завдяки спаду аномальної спеки, що панувала раніше.

Кудрицький підкреслив, що стабілізація в енергетичній галузі відбулася також завдяки поверненню до роботи ряду енергогенеруючих потужностей, які раніше були виведені на ремонт. Це допомогло зменшити загальний дефіцит потужності в системі.

«Тому замість складного режиму 3-4 черги - ми маємо 1-2, які застосовуються в залежності від часу. У деякі години дефіцит може бути меншим, у деякі – трохи більше. А в деякі – ми навіть маємо можливість не вводити жодних обмежень електроспоживання» – сказав голова правління «Укренерго».

До того ж, Кудрицький зазначив, що якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій, то ситуація матиме тенденцію до поліпшення. Принаймні наступні кілька тижнів.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Кабмін розгляне заборону підвищення цін на електроенергію.