Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із дорученням розглянути петицію про заборону підвищення цін на електроенергію під час війни. Згідно з відповіддю Президента на петицію, уряд має намір повідомити автора петиції про результати розгляду протягом місяця.

«З огляду на соціальну значущість порушеного питання я звернувся до прем’єр-міністра України з пропозицією розглянути петицію, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав і свобод громадян, та визначитися щодо відповідних заходів реагування», – зазначено у відповіді президента України.

Володимир Зеленський висловив пропозицію пришвидшити впровадження нових форм децентралізованої генерації електроенергії. Він також закликав уряд забезпечити регулярне інформування громадськості про поточний стан у паливно-енергетичному комплексі та про використання фінансів на його відновлення. 

Окрім цього, Зеленський нагадав про роль уряду в реалізації державної цінової політики та важливість програми житлових субсидій, яка допомагає соціально вразливим категоріям громадян в оплаті комунальних послуг.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні почали працювати фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів