Чоловік, який керував ворожими ударами по позиціях Збройних Сил України на Покровському напрямку, був засуджений до 13 років ув'язнення. Про це повідомили в відділі інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

«У січні-березні 2024 року мешканець Покровського району контактував з представником нзф «днр». В одному з месенджерів чоловік розповідав йому про місця розташування Збройних Сил України. Він розкривав локації українських захисників на території села Миколаївка. Ділився даними щодо переміщення воєнізованих підрозділів на околицях», – повідомляють у прокуратурі.

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури навіднику ухвалено вирок за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його засуджено до 13 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 15 років та конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вирок суду громадянин чекав під вартою.