Національний банк України працює над введенням обмежень на карткові перекази між фізичними особами, щоб запобігти фінансовим зловживанням. Андрій Пишний, голова НБУ, повідомив, що до кінця тижня банк планує ухвалити рішення щодо встановлення лімітів на p2p-перекази. Це має допомогти в боротьбі з так званими "дропами", коли зловмисники використовують чужі банківські рахунки для легалізації коштів. Очікується, що правління НБУ розгляне та затвердить нові правила до 18 серпня.

"Волонтери будуть окремо. Банки будуть робити на своїй стороні списки, вони зможуть ними обмінюватися. Плюс зараз найбільші волонтери ідентифіковані у банку, тому ми вбачаємо, що ймовірність виникнення проблем буде мінімальна", – зазначив заступник голови НБУ.

Він додав, що обмеження почнуть працювати через місяць після того, як Національний банк про них оголосить публічно. Ймовірно, оголошення може відбутися вже у четвер, 15 серпня. Відповідно, чинності вони набудуть 15 вересня 2024 року.

Національний банк України (НБУ)  готує проєкт рішення  щодо обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу грошей з картки на картку між фізичними особами.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що українські пенсіонери можуть втратити частину своїх пенсійних виплат, якщо не звернуться до Пенсійного фонду.