Днями до Покровської клінічної лікарні було доставлено медичне устаткування, яке передали представники відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації «Спілка робочих самаритян Німеччини з.С.» (ASB). Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації. 

Вантаж на суму понад мільйон гривень містив два операційні столи, в тому числі один офтальмологічний, операційний світильник та портативну ультразвукову діагностичну систему. 

За словами генерального директора КЛІЛ Юрія Бородіна, ті медустанови, які лишились працювати в регіоні, зокрема Покровська лікарня, приймають пацієнтів з різних населених пунктів Донеччини. Тож завжди існує потреба у сучасному обладнанні, яке дасть змогу надавати медпослуги на більш високому рівні. 

«Через постійні обстріли сусідніх Селидового та Курахового у нас значно збільшилась кількість пацієнтів. Разом із ними – навантаження на лікарів та обладнання. Ми дуже вдячні нашим німецьким партнерам за цю підтримку у вигляді медичного устаткування, яке допоможе виявляти та лікувати недуги, тим самим рятувати життя нашим пацієнтам», – зауважив Юрій Бородін.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Мирноградська лікарня отримала від Метінвесту нову техніку для травматологічного відділення