У рамках реалізації проєкту всебічної підтримки мешканців Новогродівської громади, які перемістились в безпечні регіони, спеціалісти Новогродівської адміністрації розпочали прийом людей наживо. Наприклад, у Павлограді щоденно працює фахівчиня ЦНАПу.

«Було прийнято рішення відкрити ЦНАП саме у Павлограді, адже більшість людей Новогродівської громади виїхали до Дніпропетровської області», – пояснила адміністраторка Новогродівського ЦНАП Ірина Євтаєва. 

Адміністраторка Новогродівського ЦНАПу веде щоденний прийом громадян. Пані Ірина відзначає, що звернень багато як онлайн, так і офлайн. 

При реєстрації нерухомого майна для отримання компенсації, люди часто стикаються із проблемою щодо уточнення адреси. За допомогою звертаються до адміністраторки центру. Найбільш поширеною проблемою є те, що люди, які втратили житло, подають заяву через «Дію» та отримують відмову, оскільки комісія наразі не може оглянути будинок та оцінити масштаби руйнувань. 

«Чекаємо на прийняття постанови. Тоді наша комісія зможе приймати рішення дистанційно та по кадрах зі супутника буде оглядати місцевість, виносити рішення й видавати людям сертифікати», – зазначає пані Ірина. 

Постанову мають прийняти до кінця року. Людей проінформують відповідними оголошеннями на офіційних сторінках Новогродівської міської військової адміністрації. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, за яким графіком працює офіс Покровського ЦНАПу у Дніпрі