Протягом останньої доби рятувальники на Донеччині ліквідували 33 пожежі, з яких три сталися внаслідок обстрілів. Такі дані надає Головне управління ДСНС України в Донецькій області.

Один із інцидентів, спричинених обстрілами, відбувся у селі Гришине Покровського району, де вогонь охопив житловий будинок, дві господарські споруди, автомобіль та суху траву на двох приватних територіях.

«Рятувальники 51 державної пожежно-рятувальної частини, які прибули на місце події, ліквідували загоряння споруд на площі 204 кв. м та 2,9 га сухостою», – повідомляють у ДСНС.

Того ж дня рятувальники 83 державної пожежно-рятувальної частини були залучені до гасіння пожежі у селищі Шевченко Покровського району, де вогонь охопив два житлових будинки та чотири господарські споруди на території приватних домоволодінь. Через повторний обстріл місця подій і загрозу життю персоналу, рятувальники були змушені призупинити ліквідацію пожежі та повернутися до бази.

У Костянтинівці рятувальники 41 державної пожежно-рятувальної частини успішно ліквідували загоряння покрівлі та перекриття приватного житлового будинку на площі 72 кв. м. Причини займання встановлюються.

О 05:24 рятувальники прибули на місце пожежі в м. Костянтинівка, де горіли літня кухня, гараж і автомобіль. Пожежу на площі 50 кв. м було ліквідовано о 07:25.

Крім того, протягом доби було ліквідовано 20 пожеж на відкритих територіях, одна з яких виникла внаслідок обстрілу. Вогонь знищив понад 26 га сухої рослинності.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську ворог зруйнував будівлю офісу телебачення «Капрі».