Протягом минулої доби, 20 червня, ворог завдав 2107 ударів по території Донеччини. Армія рф гатила авіабомбами, ракетами, дронами, РСЗВ та артилерією. Головне управління Національна поліція в Донецькій області. 

За даними поліції, 13 населених пунктів попали під обстріли, серед яких міста Костянтинівка, Краматорськ, Торецьк та інші. Загалом пошкоджено 40 цивільних об’єктів, включаючи 26 житлових будинків та критичну інфраструктуру.

П’ять ударів росія завдала по місту Миколаївка, застосувавши бомби «УМПБ Д-30СН», ракету «Х-59» і два ударних БПЛА. Одна цивільна особа загинула, троє зазнали травм. Пошкоджено інфраструктурний об’єкт.

В Розкішному внаслідок обстрілу з РСЗВ «Смерч» загинули три мешканці, включно з дитиною, четверо отримали поранення. Обстріли також спричинили значні руйнування житлових будівель та інфраструктури.

В Костянтинівці від авіабомби «КАБ-500» загинув один мирний житель, ще одна особа отримала поранення. 

Під постійними обстрілами перебував Торецьк, ворог пошкодив 4 багатоквартирних и 4 приватних будинки.

Всього поліція зафіксувала смерть п’яти осіб та травмування восьми, серед яких дитина.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також за допомогою поліції евакуйовано ще 81 людину, з них 13 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 170 412 осіб, серед них 20 276 – діти, 7 086 - люди з інвалідністю.