Протягом минулої доби поліція зафіксувала 2634 удари по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Атак зазнали 14 населених пунктів: міста Костянтинівка, Лиман, Новогродівка, Часів Яр, селища Велика Новосілка, Північне, села Ганнівка, Єлизаветівка, Маринівка, Мемрик, Миколаївка, Олександро-Калинове, Предтечине, Успенівка. Про це повідомили у Головному управлінні Національній поліції в Донецькій області.

Пошкоджено 70 цивільних об’єктів – 48 житлових будинків, адмінбудівлі, заклад освіти, будинок культури, меморіал загиблим воїнам, гаражі, автомобілі, газопроводи та електромережі.

У Маринівці російські терористи вдарили дроном по трактору та вбили тракториста.

У Ганнівці трьох мирних жителів, включаючи двох дітей, поранило від авіабомби «КАБ-250» з модулем УМПК, в результаті чого зруйновано приватний будинок. Молодшій з дітей, трьохрічній дівчинці, стан важкий.

У Миколаївці Новогродівської громади авіаудар авіабомбою «УМПБ Д-30СН» травмував двох цивільних, пошкоджено шість приватних будинків та соціальну інфраструктуру.

В Північному та Часів Яру дронові та артилерійські атаки поранили двох осіб і пошкодили житлові будинки.

Лиман зазнав удару чотирма бомбами «УМПБ Д-30СН», в результаті чого поранений один мешканець, а сім багатоквартирних будинків зазнали руйнувань.

У Предтечиному від атаки постраждала ще одна особа, дві домівки були пошкоджені.

Велика Новосілка постраждала від атаки з РСЗВ «Смерч», що пошкодило шість приватних будинків, дві адмінбудівлі та пам'ятник загиблим воїнам.

У Новогродівці ворожі обстріли, один з яких з використанням бомби «ФАБ-250» з модулем УМПК, спричинили пошкодження 7 багатоквартирних і 8 приватних будинків, сімох гаражів та трьох цивільних автомобілів.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, за допомогою поліції евакуйовано ще 727 людей, з них 63 дитини. З початку обов’язкової евакуації – 181 839 осіб, серед них 21 443 – діти, 7 184 - люди з інвалідністю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що з серпня евакуація жителів Донеччини буде відбуватися до Рівненської області.

Для того, щоб безкоштовно виїхати до безпечного регіону, необхідно залишити заявку за номером телефону: (098) 890-33-18 або (066) 285-62-90.