Протягом минулої доби, 5 червня, поліція зафіксувала 2223 ворожих обстрілів Донеччини. Безпосередньо на житлові квартали армія рф скинула 10 бомб. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

Під вогнем перебували 12 населених пунктів: міста Гірник, Селидове, селища Дробишеве, Желанне, Нью-Йорк, Північне, села Бересток, Веселе, Дружба, Михайлівка, Нове, Прогрес.

Загальна кількість пошкоджених цивільних об'єктів сягнула 60, включно з 45 житловими будинками, магазинами, підприємствами, господарчими спорудами, та автомобілями.

Селидове особливо сильно постраждало від чотирьох авіабомб «УМПБ Д-30СН», що призвело до поранення семи мирних жителів та пошкодження 13 багатоквартирних будинків та шести цивільних авто. 

Село Бересток також зазнало важких наслідків від бомбардувань, включно з вбивством однієї цивільної особи і пораненням трьох, серед яких був трирічний хлопчик. В селі було пошкоджено шість приватних будинків.

Жертвами атак стали ще двоє людей у Прогресі та Желанному, де також було пошкоджено житло. Село Північне зазнало удару авіабомбою «КАБ-250», який призвів до загибелі однієї людини, четверо отримали поранення, а також було зруйновано магазин.

За даними поліції, було проведено евакуацію 217 осіб, з яких 61 дитина. 

Окрім цього, від початку обов'язкової евакуації було переміщено 168 736 осіб, включаючи 19 929 дітей та 7 074 осіб з інвалідністю. За всі ці порушення законів та звичаїв війни були відкриті кримінальні провадження.