Протягом доби поліцейські зафіксували 2 778 ворожих обстрілів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Під вогнем окупантів перебували 14 населених пунктів: міста Костянтинівка, Курахове, Мирноград, Покровськ, Торецьк, Українськ, селище Гродівка, села Лисівка, Нововасилівка, Новоявленка, Олександропіль, Сергіївка, Шахтарське. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

Руйнувань зазнали 124 цивільних об’єкти - 39 житлових будинків, кафе, будинок культури, фельдшерсько-акушерський пункт, магазин, заклади освіти, підприємства, адмінбудівлі, АЗС, сільгосптехніка, автомобілі, комунікації.

Росіяни завдали артилерійських ударів по Костянтинівці, внаслідок чого загинула одна особа, ще один мешканець поранений; пошкоджено чотири багатоквартирних будинки, магазин та автомобіль.

Покровськ потрапив під обстріл трьома ракетами з ЗРК "С-300", що призвело до поранення однієї особи та пошкодження чотирьох багатоквартирних будинків, освітнього закладу, АЗС та агрофірми.

У Гродівці двоє цивільних отримали травми.

У Сергіївці російські війська влучили в фермерське господарство з ЗРК "С-300", зруйнувавши будівлі та пошкодивши понад 40 одиниць сільгосптехніки та автотранспорту.

Ганнівка також зазнала ракетного удару, який спричинив пошкодження п'яти приватних будинків та шести об'єктів цивільної інфраструктури.

У Мирнограді ворог використав ЗРК "С-300" та артилерію, пошкодивши 11 приватних осель та газогін.

У Шахтарському ворог скинув бомбу "УМПБ Д-30 СН", внаслідок чого було пошкоджено 7 приватних будинків.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України за порушення законів та звичаїв війни.

За допомогою поліції було евакуйовано 5 167 людей, з них 207 дітей. З початку обов'язкової евакуації було евакуйовано 220 760 осіб, серед яких 25 710 дітей та 7 653 особи з інвалідністю.