Для військовослужбовців, що виконують бойові завдання на лінії фронту або в тилу ворога, нещодавно запроваджено новий вид винагороди — додаткову виплату в розмірі 70 тисяч гривень. Цю суму виплачують накопичувально за кожні 30 днів виконаних завдань. Про це повідомляє видання АрміяInform.

Варто стежити за тим, щоб інформація про нарахування виплат була передана вчасно.

«Якщо військовослужбовця відрядили до іншої частини, то саме вона має вести облік днів виконання завдань і передавати ці дані до штатної частини, де проходить службу військовий. А вже штатна частина на основі цих даних має видати наказ про виплату», – сказано в повідомленні.

Гроші нараховуються щомісяця і важливо звернути увагу на передачу відповідної інформації про нарахування, яка має бути здійснена до 5 числа кожного місяця. Наприклад, якщо військовослужбовець накопичив необхідну кількість днів за червень, інформація про нарахування має бути передана до 5 липня.

Також важливою є перевірка даних у разі переведення військовослужбовця до іншої частини. Потрібно уважно ознайомитися з наказом командира, щоб переконатися у правильності зазначення кількості днів виконання бойових завдань, особливо якщо військовослужбовець не встиг накопичити 30 днів і ще не отримав виплату.