Абітурієнти в Україні мають можливість скористатися зручним інструментом під час вступної кампанії – онлайн-калькулятором для розрахунку конкурсного балу. Міністерство освіти і науки України висвітлило цю можливість на своїй сторінці у Facebook. 

Там зазначили, що калькулятор дозволяє абітурієнтам обчислити свої шанси на вступ, враховуючи їхні результати Національного мультимедійного тесту (НМТ) або Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а також оцінки з повної загальної середньої освіти чи НРК5 для тих, хто здобуває освіту на рівні молодших спеціалістів, молодших бакалаврів чи фахових молодших бакалаврів.

Сервіс доступний на офіційному сайті вступної кампанії за посиланням

Згідно з інструкціями Міністерства, для використання калькулятора потрібно ввести бали з НМТ/ЗНО та відповідні коефіцієнти для обраної спеціальності, які можна знайти в додатку 7 до Порядку прийому. Якщо абітурієнт має участь у творчих конкурсах або планує вступати за особливими умовами, пов’язаними з аграрними науками, економікою або управлінням на основі НРК5, це також потрібно вказати в калькуляторі.

Додаткові бали можуть бути нараховані за успішне закінчення підготовчих курсів закладів вищої освіти у рік вступу або за здобуття призових місць на чемпіонатах. Важливо також враховувати регіональні та галузеві коефіцієнти, залежно від регіону обраного навчального закладу та спеціальності.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що внутрішньо переміщені підприємці можуть безкоштовно підвищити свої бізнес-навички