Не всі чоловіки зобов'язані оновлювати свої дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, оскільки законодавство передбачає низку виключень. Хто саме звільнений від цього обов'язку, повідомили у Kamianske.city.

До людей, яким не треба оновлювати дані, належать:

- ті, хто не є громадянами України;

- ті, у кого за рішенням ВЛК є статус "не придатний до несення військової служби";

- ті, хто досяг граничного віку перебування в запасі.

Оновлення даних у ТЦК не вимагається від чоловіків віком молодше 18 та старше 60 років, а також від жінок, які не мають медичної або фармацевтичної спеціальності. Чоловіки, які були виключені з військового обліку з будь-яких причин, також звільняються від відвідування ТЦК, але вони мають носити з собою документ, що підтверджує їхнє виключення.

Кому потрібно оновлювати дані в ТЦК

Кожен громадянин України має знати, кому треба оновлювати дані в ТЦК, щоб не отримати штраф або навіть не довести ситуацію до кримінальної відповідальності. Піти до відповідної установи та актуалізувати інформацію зобов'язані:

- молоді люди з 17 до 25 років із приписним;

- чоловіки з 25 до 60 років із військовим квитком;

- жінки з медичною та фармацевтичною спеціальністю.

Чи потрібно інвалідам оновлювати дані в ТЦК?

Так, разом із цим доведеться повторно пройти комісію, щоб підтвердити свій статус інвалідності - це правило стосується тих осіб, у кого інвалідність 2 або 3 групи було діагностовано після 24 лютого 2022 року.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, як діяти, якщо ТЦК відмовляється прийняти електронний документ.