Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні запустило програму фінансової підтримки, спрямовану на допомогу внутрішньо переміщеним особам та іншим, хто постраждав від війни. Програма включає різні види допомоги для підтримки українців, чиє життя було змінене бойовими діями.

Фінансову допомогу від ООН можуть отримати внутрішньо переміщені особи та особи, чиї домівки були зруйновані або серйозно пошкоджені через воєнні дії. Це стосується тих, хто був змушений залишити свої помешкання внаслідок бойових дій, а також тих, чиї житла були пошкоджені в результаті обстрілів.

Види фінансової допомоги

Екстрена грошова допомога надається сім’ям, які були вимушені залишити свої домівки через бойові дії або чий житловий фонд постраждав від обстрілів.

Грошова допомога на ремонт надана особам, чиї будинки були знищені або серйозно пошкоджені внаслідок російських обстрілів. Це включає витрати на відновлення житлових умов, які дозволяють оселитися в зруйнованих будинках.

Багатоцільова грошова допомога пропонує гнучкість у використанні коштів, дозволяючи людям самостійно вирішувати, які потреби є пріоритетними. Може покрити витрати на продукти харчування, одяг, оренду житла або медичні послуги, що є найважливішими для конкретного домогосподарства.

Процедура отримання допомоги

Для отримання допомоги потрібно подати заявку до відповідних органів або представництв ООН у справах біженців. Протягом процесу подання заявки проводиться оцінка потреб та перевірка відповідності критеріям програми. Після підтвердження заявки допомога надається у вигляді грошових виплат або фінансової підтримки на конкретні потреби.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Управління соціального захисту Покровська відкрило прийом ВПО у Дніпрі