Програму додаткової фінансової підтримки ООН для пенсіонерів, які мешкають у зонах активних бойових дій або де такі дії можливі, була продовжили ще на три місяці: квітень, травень і червень. Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

На виплати віл ВПП ООН можуть претендувати пенсіонери, які відповідають умовам програми та мешкають у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Пенсіонери мають право на отримання допомоги, якщо вони відповідають наступним критеріям:

  • отримують пенсію, сума якої не перевищує 3250 грн, включаючи надбавки, підвищення, додаткові пенсії, цільову грошову допомогу, суми індексації, щомісячні компенсаційні виплати, щомісячні компенсації в разі втрати годувальника через Чорнобильську катастрофу, та інші доплати до пенсій, передбачені законодавством;
  • проживають на територіях, де тривають активні бойові дії або де є можливість їх початку, згідно з переліком, встановленим Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій;
  • не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги, призначеної для внутрішньо переміщених осіб.

Зазначається, що розмір виплати визначається як різниця між 3250 грн та сумою пенсії, яку пенсіонер отримує на цей час.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що аграріям з прифронтових громад безкоштовно дають насіння кукурудзи