ООН збільшило розмір допомоги для українців, постраждалих внаслідок воєнних дій, надаючи виплати для задоволення основних потреб, таких як житло, харчування та предмети особистої гігієни. З 1 жовтня 2024 року вразливі категорії населення отримуватимуть 3 600 грн на кожного члена домогосподарства, замість попередніх 2 200 грн. 

Хто може отримати допомогу від ООН?

Грошова допомога надається:

  • Внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та людям, які постраждали від війни з 24 лютого 2022 року в таких областях: Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська.
  • Тим, хто повернувся до своїх місць проживання після вимушеного переміщення.
  • Сім'ям або особам з уразливих категорій, таких як сім'ї з одним із батьків, літні люди, люди з інвалідністю, багатодітні сім'ї.

Умови отримання допомоги:

  • Дохід на одного члена сім'ї має бути менше ніж 5 400 грн на місяць.
  • Особа не повинна отримувати допомогу від інших агентств або організацій ООН.

Як оформити допомогу?

Щоб подати заявку на фінансову підтримку, можна звернутися до спеціальних пунктів реєстрації. Адреси можна знайти на сайті організації «Право на захист» або через Telegram-канал. Телефон для консультацій: 0-800-307-711.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні працює програма доступного іпотечного кредитування для внутрішньо переміщених осіб.