У неділю, 6 жовтня, в Україні святкують День вчителя. Напередодні свята із педагогами Донецької області зустрівся начальник ОВА Вадим Філашкін.

Третій рік професійне свято українських вчителів проходить у війну. Донеччина назавжди втратила 32 педагоги, які загинули в наслідок збройної агресії росії, ще 6 освітян загинули на фронті зі зброєю в руках. Ніколи не сядуть за парти і 144 дитини.

Але попри війну Донеччина зберегла освітній потенціал. Продовжують працювати 250 шкіл, 140 дитячих садочків та 17 закладів професійної освіти. Більшість навчальних закладів надає знання в дистанційному форматі. Задля безпеки дітей в області було тимчасово призупинено роботу консультаційних центрів.

«Діти – наша гордість та наше майбутнє. І саме вони будуть відновлювати нашу країну після Перемоги. Ми сподіваємось, що освіта, яку ви надаєте нашим дітям, хоч і в онлайн-форматі,  буде фаховою та якісною. А ми, своєю чергою, будемо підтримувати та допомагати чим можемо», – звернувся до вчителів Вадим Філашкін.

За плідну працю почесну грамоту від Міністерства освіти і науки України отримала вчителька української мови та літератури ОЗЗСО «Лідер» Краматорської міської ради Наталія Міщенко. А її колезі, вчителю історії та правознавства ОЗЗСО «Лідер» Олегу Савчуку, начальник Донецької ОВА вручив нагрудний знак «Василь Сухомлинський».

«Роботу свою я люблю та вважаю, що для успішної роботи треба лише 3 якості: любити дітей, поважати їх, адже не всі вчителя цього дотримуються, і любити свою країну», – вважає Олег Савчук. 

Загалом 261 педагог Донеччини, на передодні професійного свята, отримав відзнаки за самовіддану працю, з них 38 – відзнаки Міністерства освіти та науки України, 10 – обласної державної адміністрації й ще 213 – від Департаменту освіти та науки. 

Справжні педагоги можуть досягати успіхів де б вони не були: у класах, чи за екранами моніторів, у стінах рідної школи або в іншій точні країни та світу. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».  " target="_blank" style="background-color: rgb(252, 252, 252);">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні планують скасувати державну підсумкову атестацію (ДПА) для школярів