В Україні немає сумнівів щодо ключової ролі фортифікаційних споруд у військовій стратегії та тактиці, які можуть вирішувати результати бойових дій. І поки десь сперечаються, хто повинен будувати фортифікаційні споруди, на Донеччині відповідальний бізнес активно втілює проєкти зведення фортифікацій в місцях, визначених військовими.

Як відбуваються зведення укриттів, дізнавались кореспонденти ТК «Орбіта».

«Зараз ми знаходимось на фортифікаційній споруді, яку звели завдяки мілітарній ініціативі «Сталевий фронт» Ріната Ахметова. По заду мене знаходиться КВСУ, які компанія самостійно виготовляє й встановлює замість укриттів для наших військових», – пояснив виконуючий обов'язки генерального директора АКХЗ Юрій Кциненко.

Військові інженери визначають локації та методики для будівництва фортифікаційних споруд, а спеціалісти з компанії Метінвест здійснюють їх зведення строго за військовими директивами без самостійних рішень. Цей відповідальний підхід сприяє укріпленню обороноздатності Покровського району. 

«Ми бачимо, що правильно побудовані фортифікаційні споруди дають можливість нашим воїнам вести бойові дії й ми продовжуватимемо це робити», – підкреслив генеральний директор ПРАТ «ШУ «Покровське» Валерій Яковенко.

Фортифікації можуть бути активними або пасивними, залежно від способу дії. Активні, такі як мінні поля та протитанкові перешкоди, призначенні для безпосереднього впливу на ворога та руйнування його планів. Пасивні фортифікації, такі як окопи та бліндажі, призначенні для захисту власних військ та об'єктів від ворожих атак. 

«Запевнити, що на даній лінії оборони ми здержимо будь-який наступ я, напевно, не в праві цього робити, адже це залежить від сил, кинутих противником, від кількості боєприпасів, яка буде надходити до наших хлопців для ведення оборонних дій. Можу запевнити одне – просто так Покровськ та Покровський район ніхто не здасть», – каже військовослужбовець ЗСУ Павло.

Детальніше  в сюжеті ТК «Орбіта»

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест допомагає облаштовувати укриття в лікарні Покровська.