У Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування облаштовують укриття. Як зазначив генеральний директор медзакладу Юрій Бородін, піклуватись про безпеку персоналу та пацієнтів розпочали ще з перших днів повномасштабного вторгнення.


Через збільшення кількості поранених, яких доставляють з усіх куточків регіону, виникла потреба в розширенні приміщень. Так, ще з 2022 року покровські медики розпочали ремонт підвального приміщення, яке до цього було затоплене водою.


Сьогодні допомогу в облаштуванні укриття в лікарні надає компанія «Метінвест». Наразі за підтримки підприємства тривають ремонтні та оздоблювальні роботи в КЛІЛ.

«Вентиляція майже вся змонтована, залишилось залити підлогу та встановити лави, на яких перечекати повітряну тривогу матимуть змогу як медики, так і пацієнти, які можуть самостійно пересуватись. Ми бачимо, як Метінвест якісно виконує ремонти. Сподіваємось, що до кінця літа цей проєкт ми реалізуємо і будемо звертатись до партнерів з проханням облаштувати ще одне укриття в іншому крилі будівлі. Там є ліфт, яким медики зможуть спускати лежачих пацієнтів», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.


Хід виконання оздоблювальних робіт проходить під пильним наглядом керівництва Покровської МВА та компанії «Метінвест».


 «Ворог наступає, але ми теж вживаємо заходів, беремо участь у будівництві додаткових укриттів для мешканців громади. Підтримуємо медичні заклади, забезпечуємо їх всім необхідним. В цілому, історія підтримки Покровської КЛІЛ Метінвестом досить велика. Компанія системно виділяє кошти на реконструкцію і закупівлю обладнання. Була надана допомога у відновленні акушерського, реабілітаційного та травматологічного відділень клінічної лікарні. Наразі ведеться розробка майбутніх проєктів розвитку лікарні. Але, на жаль, реалії такі, що цього замало. В умовах війни навіть лікарні потребують укриттів. Тож сьогодні наші зусилля спрямовані саме на це», – каже генеральний директор ПРАТ «ШУ «Покровське» Валерій Яковенко.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську Метінвест відновлює хірургічне відділення КЛІЛ