Бізнесмени, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та продовжують свою діяльність у Дніпропетровській чи Донецькій областях після 2022 року, можуть отримати до $2600 на розвиток свого підприємства. 

Громадська організація «Центр захисту Вільних людей» оголосила про початок другої фази Програми підтримки економічної стійкості для ВПО та осіб, постраждалих від війни. Проєкт має на меті підтримати підприємців, сприяти їх інтеграції у приймаючі громади та дозволити витратити кошти на закупівлю обладнання чи матеріалів.

Хто має право брати участь у Програмі

Особи зі статусом ВПО, що мешкають у Дніпропетровській чи Донецькій областях, а також мешканці зон активних бойових дій за наказом Мінреінтеграції №309 від 22.12.2022;

Підприємці з відпрацьованими бізнес-ідеями, які можна втілити на практиці, зі знанням ринку та досвідом ведення бізнесу;

Особи, що мають детально розроблений бізнес-план і чітке розуміння використання фінансів;

Вразливі соціально чи фінансово особи, де важлива їх здатність керувати бізнесом.

Як долучитися до Програми

Для участі потрібно зареєструватися на вебсайті та заповнити заявку на отримання індивідуальної грошової допомоги для розвитку бізнес-ініціатив.

Відбір учасників буде здійснюватися на конкурсній основі, виходячи з наступних критеріїв:

  • Чіткість аргументації потреби у фінансуванні;
  • Відповідність бізнес-ідеї цілям програми;
  • Життєздатність та реалістичність бізнес-ідеї;
  • Здатність учасника реалізувати бізнес-план;
  • Розуміння ринку збуту та клієнтського потоку;
  • Досвід у веденні бізнесу;
  • Соціальна чи фінансова вразливість.

Після схвалення заявки відбудеться коротке телефонне інтерв’ю, за яким можливий візит представників програми для перевірки готовності кандидата до реалізації проєкту.

Для отримання додаткової інформації звертайтеся за телефоном: +380 (97) 460 10 48.

Проєкт реалізовується за підтримки Посольства Швейцарії в Україні та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що стартував набір учасників на навчальну програму "Українські громади на шляху до європейської інтеграції", яка включає офлайн тренінг з євроінтеграції, серію з трьох тематичних вебінарів, а також можливість взяти участь у навчальному візиті до Польщі.