У червні українські пенсіонери, які продовжують працювати, отримають підвищені пенсії. Спочатку перерахунок пенсійних виплат планувався на квітень, проте фактично збільшені пенсії будуть виплачені лише зараз, повідомляє Пенсійний фонд України.

Для отримання підвищення пенсіонери повинні мати 24 додаткових місяці страхового стажу після останнього призначення або перерахунку пенсії. Також підвищення можливе, якщо остання індексація або призначення пенсії проводились більш ніж два роки тому і при цьому стаж менший за 24 місяці.

«Право на проведення такого перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, зокрема в січні-лютому 2024 року», – ідеться в повідомленні.

Про затримку перерахунку у ПФУ повідомили, що це пов’язано з пізнім надходженням даних про платежі єдиного внеску за перший квартал 2024 року до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. У травні ці дані були отримані, що дозволило провести індексацію.

Перерахунок пенсій здійснюється автоматично, тому додатково звертатися до Пенсійного фонду не потрібно.

«Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсійних виплат і доплату за попередні два місяці», – додали у ПФУ. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що з червня в Україні зростуть тарифи на електроенергію для деяких споживачів