У Покровській громаді отримувачами різних пільг та субсидій наразі є понад 5 тисяч осіб. В умовах надання державної допомоги відбулися зміни, про це йдеться в постанові №521 Кабінету Міністрів України. Детальніше розповіла заступниця начальника управління соціального захисту населення Олена Павленко знімальній команді ТК «Орбіта».

«По перше, всі, хто був отримувачем пільг або субсидій на 1 січня 2022 року і ті, хто є отримувачем на сьогодні й не зверталися з початку 2022 року мають звернутися за продовженням пільг чи субсидій», – зазначає Олена Павленко.

Зробити це можна кількома способами:

- звернутися до органів пенсійного фонду особисто, онлайн чи «Укрпоштою»;

- звернутися до управління соціального захисту населення. Тут приймають, опрацьовують та передають на розгляд документи до пенсійного фонду. 

Уповноважені з цього питання особи є в самому управлінні в мікрорайоні Шахтарський та працюють в мобільних офісах у старостатах. 

«Для подовження субсидій, до нас необхідно подати паспорт та ідентифікаційний код всіх зареєстрованих. Якщо ви не проживаєте за місцем реєстрації, а за фактичним місцем проживання, то слід подати договір оренди житла або довідку ВПО, якщо ви є внутрішньо переміщеною особою. Ці особи також мають право на оформлення субсидій», – пояснила Олена Павленко.

Окрім цих документів слід ще надати рахунок з банку, а також потрібна інформація про загальну житлову та опалювальну площу житла й особисті рахунки надавачів житлово-комунальних послуг. 

Щодо пільг ситуація аналогічна, але є певні відмінності. 

«Вже багатьом отримувачам надійшли виклики на телефони та пошту. Тобто всі, хто отримав повідомлення, обов'язково мають звернутися. Всі інші, хто не отримав таке повідомлення та мають сумніви або питання, можуть звернутися на гарячу лінію пенсійного фонду. Вони називають свій паспорт, код та їм нададуть відповідь, чи треба звернутися до управління соцзахисту. Бажано це зробити», – наголошує фахівчиня.

При зверненні до управління необхідно подати паспорт, код, документ на пільги, довідку про фактичне місце проживання або довідку ВПО чи договір наймання. 

«В чому різниця із субсидією. Пільга розповсюджується не тільки на заявника, але й на всіх членів його сім'ї. Пільга розповсюджується на дружину, чоловіка, неповнолітніх дітей та непрацездатних батьків. Якщо у вас є такі члени сім'ї, то їх документи також треба додати», – пояснює Олена Павленко.

Раніше заявник особисто мав звертатися за подовженням пільг. Тепер звернутися може й його повнолітній, працездатний представник, котрий є в складі сім'ї і на якого також розповсюджується пільга. Така особа має надати оригінали своїх документів та скани самого пільговика. 

Термін подовження пільг та субсидій – до 1 липня. 

Телефони УСЗН Покровська: 099-323-89-99, 095-399-90-55.

Гарячі лінії пенсійного фонду: 066-530-84-71, 066-137-61-95.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, кому надається субсидія у 2024 році та як її отримати