Сьогодні, близько 2:00, росія атакувала Покровськ і Мирноград, випустивши 11 ракет. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

По Покровську влучили 7 ракет із ЗРК «С-300», попередньо – без постраждалих.


Мирноград зазнав чотирьох ракетних ударів – поранено цивільну особу. Станом на 9:00 поліцейські зафіксували 52 руйнування  40 житлових будинків, три заклади освіти, поліклініка, амбулаторія, торговий центр, магазин, промисловий об’єкт, офісні приміщення.

Загалом, протягом минулої доби окупанти обстріляли Донеччину 2 757 разів. Під удар потрапили 15 населених пунктів: міста Костянтинівка, Мирноград, Новогродівка, Торецьк, Українськ, селища Курахівка, Новоекономічне, Райгородок, села Берестки,

Російські війська завдали масштабних ударів по цивільних об’єктах в Україні, пошкодивши 90 об'єктів, включаючи 62 житлових будинки, підприємства, освітні заклади, магазини, кафе, автобус, 11 автомобілів та критичну інфраструктуру.

В Новогродівці від авіабомби «ФАБ-500» та РСЗВ «Ураган» загинула одна цивільна особа, інша поранена, пошкоджено 10 багатоквартирних і 8 приватних будинків, два навчальних заклади та автобус.

В Катеринівці артилерійський обстріл спричинив загибель двох мирних жителів та пошкодив приватну оселю.

У Мирнограді від скинутих «ФАБ-250» загинуло троє людей, включаючи двох дітей, зруйновано 23 приватні будинки та автомобіль.

В Новоекономічному від двох бомб «УМПБ Д-30 СН» поранено одну особу і пошкоджено промислове підприємство.

В Торецьку та Романівці також поранено одну особу.


В Райгородку обстріли з РСЗВ «Смерч» спричинили пошкодження шести приватних осель, шести автомобілів, двох магазинів та кафе.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, за допомогою поліції евакуйовано ще 3 323 людини, з них 137 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 185 677 осіб, серед них 21 635 – діти, 7 224 - люди з інвалідністю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що БФ «Янголи спасіння» проводить безкоштовну евакуацію з прифронтових територій. Для запису звертайтесь за номером 0-800-334-620.