Покровськ зазнав двох ракетних ударів від армії РФ 24 червня, в результаті чого 5 осіб загинули, а 48 отримали поранення та травми. Постраждалим надається медична допомога в міській клінічній лікарні, деякі, включаючи дорослого та дитину, були транспортовані до інших лікарні для подальшого лікування. Про це повідомило видання «Суспільне Донбас».

Медичну допомогу пораненим місцевим жителям надавали у міській клінічній лікарні, розповіла Вікторія Переяслова. Сюди людей привозили бригади швидкої допомоги.

«З важкохворих у хірургічному відділенні у нас 17 госпіталізованих, є хворі в інших відділеннях. Відправляли в Дніпро одного пацієнта у важкому стані і дитину у дитячу обласну відправляли», — розповіла медична директорка зі стаціонарної роботи Вікторія Переяслова.

Валентина отримала різані поранення плеча. Жінка згадує момент ракетного удару: «Перший раз як вибухнуло — ми у підвал пішли. А тоді вийшли з підвалу, сіли і якраз другий як бахнув».

Росіяни застосували по мирному місту, ймовірно дві ракети «Іскандер-М», говорить речник поліції Донеччини Павло Дяченко.

«Вдень стався потужний обстріл Покровська. Спочатку був один вибух — прилетіло у приватний сектор міста. Відразу ж на місце події виїхали усі відповідні служби, поліцейські, парамедики, швидка допомога. Після першого удару, хвилин через 30 стався повторний обстріл того ж самого району», — говорить речник ГУНП Донеччини Павло Дяченко.

Містяни розбирали завали своїх будинків, шукали вцілілі речі, забивали вікна і дахи.

Без вікон, дверей, побита покрівля — такий вигляд має дім Іванни внаслідок російського обстрілу. Чоловік Іванни і вона сама отримали травми. 

«Прильот був, я була на вулиці — коліно поранене і рука. Швидка приїхала. Забрали нас в лікарню. Обробили, зав'язали», — розповіла жителька Покровська Іванна.

Андрій показав вирву від ракети біля свого подвір'я. Оселя, автомобіль та гараж зруйновані.

«Вся сім'я була в хаті. Ніхто не постраждав, всі цілі, здорові. Постраждав будинок повністю. Автомобіль, гараж — ну все. Просто бахнуло і все. І все позалітало в хату. В хату навіть залетіли ворота залетіли в хату. Такої сили удар був. Три кішки вбило, папуг вбило. Ми займалися трохи папугами — повбивало папуг. Собаку: відірвало вухо, ранило в живіт. Ми її відвезли, собака жива, заштопали її, ну собака буде жива», — розповів житель Покровська Андрій.

На руїнах будинку — Ольга, жінка була вдома в момент ракетної атаки.

«Це мій будинок. Був. Прилетіло. І все — нічого нема. Я була в кухні. Шибка вилетіла мені в потилицю. Дай Бог, я жива. Ми з чоловіком вивозимо, що можна тільки. А це? Воно нікому не потрібно вже. Це просто брухт, ворота, хвіртка, паркан — вже нема нічого», — розповіла жінка.

За словами Ольги, чоловік був на роботі, вдома вона була сама. Тепер поїдуть у Мирноград до сина.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що фонд Ріната Ахметова надасть допомогу постраждалим у Покровську