Як повідомляв Рokrovsk24.news, 24 червня Покровськ зазнав обстрілу. Внаслідок ворожої атаки були пошкоджені електромережі. Наразі енергетики проводять ремонтні роботи. Про це повідомляє ТК "Орбіта".

«Знову пошкодили нам лінії електропередачі. У приватному секторі немає світла в наших клієнтів. Дуже багато пошкоджень на двох вулицях – близько 20. Хлопці працюють», –  говорить начальник Покровського РЕМ АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» Віталій Асіненко.

Неподалік від місця влучання працювала бригада Покровського РЕМ. Енергетики залишилися неушкодженими та змогли швидко залишити місце робіт.

«Встановлювали збиту опору, і сюди був приліт. Відразу після першого прильоту ми згорнули роботи і виїхали в безпечне місце. Десь за дві з половиною години нам дали дозвіл, ми приїхали відновлювати лінію, встановили ту опору, все підключили. Ну, а далі були пошкодження на високовольтній повітряній лінії після обстрілу», – зазначив майстер Покровського РЕМ Олександр Пирха.

Так енергетики Покровського РЕМ працюють від початку повномасштабного вторгнення. Саме вони відновлюють електропостачання в населених пунктах району, які потрапляють під обстріли.

Працювати на Донеччині, навіть у спеку, енергетикам доводиться тільки в бронежилетах та касках. Все частіше обстріли відбуваються і в самому Покровську.

Після обстрілу Покровська працівники Покровського РЕМ дочекалися дозволу від рятувальників та приступили до ремонту електроліній. Мережа постраждала суттєво, її відновлення зайняло не одну годину. Енергопостачання повернули до мешканців надвечір 25 червня.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

 Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську працівники водоканалу проводять ремонтні роботи на одній із насосних станцій міста.