У першу неділю вересня відзначається День заснування Покровська. Про це повідомляють у МВА.

"Покровськ культурний" підготував добірку цікавих фактів про місто.

Що відомо? 

 1.  Покровськ має козацьке коріння, в 6 верстах розташовувався козацький зимівник.

2.  Місто Покровськ є залізничним та дорожнім вузлом у західній частині Донецької області, тому його називають «західними воротами Донбасу».

 3. Шахтоуправління «Покровське», розташоване у районі, є флагманом вугільної промисловості України.

 4. Наш земляк Марко Микитович Залізняк, легендарний фотограф, який залишив цінні світлини з історії 20 століття, відомі далеко за межами України.

 5. 4 роки тут мешкав та працював вчителем в залізничній школі Микола Дмитрович Леонтович, саме тут створив перший в Україні робітничий хор з числа залізничників.

 6. Рекорди Покровська увійшли до Національного реєстру рекордів України -2017: «Картина миру» з пазлів, у створенні якої взяли участь жителі всіх двадцяти п’яти областей України, встановила національний рекорд як полотно, намальоване масляними фарбами найбільшою кількістю людей.

 7. В 2018 році, під час обласного святкування Дня Європи, в Покровську був встановлений рекорд України. Кондитери компанії Lauffer Group виготовили для жителів і гостей міста величезний австрійський шоколадний торт «Захер».

Багато років знаковим днем для всіх мешканців було відзначення дня міста.

 

На жаль, зараз багато жителів вимушені покинути рідне місто, але ми пропонуємо поринути у минуле і переглянути світлини фотокореспондента газети «Маяк» Миколи Білоконя, на яких зображені святкові миті відзначення дня рідного міста.

  З яким настроєм зустрічають свято в умовах війни покровчани - дізнавались журналісти ТК "Орбіта".

 Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, як Покровськ оговтується від ракетного удару.