З нагоди важливої пам'ятної дати відбулись урочисті заходи у Покровську та у Дніпрі, де тимчасово розміщені структурні підрозділи військової адміністрації та міської ради через евакуацію. У Покровську пам'ять загиблих воїнів вшанували на Алеї Слави центрального кладовища міста. У мітингу-реквіємі взяли участь начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, його заступники, керівники Покровського РУП та 9-го ДПРЗ ДСНС у Донецькій області.

Урочисті заходи з нагоди Дня Захисників та Захисниць України пройшли і в Дніпрі, де зараз знаходиться фронт-офіс Покровської МВА. 

У Єпархіальному Храмі на честь Ікони «Несподівана Радість» Православної Церкви України відбулося святкове богослужіння з нагоди одного з найбільших православних свят – Покрови Пресвятої Богородиці, і літургія за загиблими українськими Захисниками. Вшанувати пам’ять героїв зібралися начальниця Управління культури та туризму Донецької ОДА Вікторія Точена, заступниці начальника Покровської МВА Наталія Іваньо та Маргарита Ідрісова, керівники управлінь та відділ міської ради, активна молодь Покровська. 

Крім того, представники Покровської громади вшанували пам'ять загиблих і біля Меморіального комплексу Героям Небесної Сотні.