Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування уклала меморандум про співпрацю з міжнародною організацією «Лікарі без кордонів», про що повідомила Покровська міська військова адміністрація.

Меморандум передбачає роботу за трьома основними напрямками. По-перше, надання медичної допомоги у разі масових надходжень постраждалих. По-друге, створення палати інтенсивної терапії для тяжкохворих пацієнтів та постраждалих внаслідок бойових дій. По-третє, надання фахової підтримки та допомоги у відділеннях анестезіології та хірургії.

Співпраця з ГО «Лікарі без кордонів» розпочалася ще з початку повномасштабного вторгнення. Медики-міжнародники вже надавали стаціонарну допомогу у декількох лікарнях на Донеччині, зокрема в містах Костянтинівка та Селидове. В рамках цієї співпраці в області функціонують мобільні клініки, що забезпечують первинну медичну допомогу на деокупованих територіях Слов'янська. Крім того, бригади швидкої допомоги ГО «Лікарі без кордонів» забезпечують переміщення пацієнтів між медичними закладами.

Представники гуманітарної медичної організації неодноразово долучалися до надання допомоги жителям Покровської громади, які постраждали внаслідок обстрілів.

«Допомога ГО «Лікарів без кордонів» є досить вагомою та суттєвою. І це не лише фахова медична допомога, така як створення додаткових медбригад, прийом пацієнтів, їх транспортування та евакуація між містами, а й доступ до лікарських засобів, забезпечення укриттів та пунктів незламності засобами особистої гігієни та необхідними непродовольчими товарами», – зауважив генеральний директор Покровської КЛІЛ Юрій Бородін. 

«Наша організація докладає всіх зусиль, щоб забезпечити доступ до якісної медичної допомоги для всіх постраждалих внаслідок конфлікту. Ми дуже уважно ставимося до цього питання, тому цей меморандум – це ще один крок в напрямку посилення роботи медзакладів Донеччини та надання якісних та своєчасних послуг місцевим жителям», – заявив координатор проєкту Джанпь'єтро Кампенделлі.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».