Завжди важливо дбати про своє здоров’я, особливо в теплу пору року, коли необхідно активно протидіяти інфекційним захворюванням. Існує кілька дієвих методів для підтримки імунітету та запобігання різним хворобам. Детальніше про ці методи дізнавалась знімальна команда ТК «Орбіта».

За словами завідувачки відділу інфекційного контролю КП «ЦПМСД» існує декілька ефективних способів підтримувати свій імунітет та запобігати хворобам. Один з них – вакцинація. завідувачка відділу інфекційного контролю КП «ЦПМСД».

«Я вважаю, що кожна людина повинна перевірити свій вакцинальний статус, а саме – ті щеплення, які вже були зроблені, а також які потрібно зробити. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра. В Україні, відповідно до Національного календаря щеплень є 10 інфекційних захворювань, проти яких обов'язково треба робити щеплення: дифтерія, політеліт, кашлюк, краснуха, туберкульоз, гепатит та інше. Тому краще попередити інфекцію, ніж потім з нею боротись», – наголошує Анжеліка Акритова.

До того ж слід зберігати продукти харчування, дотримуючись температурного режиму. Вживати їх при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з просоченими термінами – заборонено. 

Важливо дотримуватись збалансованого харчового раціону. До організму має потрапляти достатня кількість білків, жирів та вуглеводів. 

«Зараз дуже великий вибір фруктів та овочів, які позитивно впливають на імунну систему. Що стосується таблетованих вітамінів, краще звернутися до лікаря, аби він допоміг вам з цим питанням. Не займайтеся самолікуванням», – підкреслює Анжеліка Акритова.

Активний спосіб життя також гарно впливає на імунну систему. Це може бути і щовечірня прогулянка, і пробіжка або заняття в спортивному залі. Здоровий сон, вживання чистої води та зменшення факторів стресу матимуть позитивний вплив. 

Аби не підчепити інфекцію вдома, хворого краще ізолювати в окремій кімнаті, забезпечити особистим посудом, рушником, який потрібно міняти щодня, робити вологі прибирання в помешканні, особливо обробляючи дезрозчином ручки дверей та інші поверхні. 

Лікарка підкреслює – посилення імунітету та дотримання базових правил гігієни допоможуть залишатися здоровими та енергійними не тільки навесні, а й у будь-яку пору року. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».


Раніше Pokrovsk24.news розповідав цікаві факти про розвиток та здоров'я немовлят