Для підвищення якості життя громадян Донеччини під час воєнного стану, керівники чотирьох територіальних громад підписали меморандум про співпрацю та партнерство. Учасниками угоди стали Покровська міська військова адміністрація та територіальні громади Покровського району: Авдіївська, Мар`їнська та Очеретинська. Про це повідомили у Покровській МВА.

Меморандум визначає ключові напрямки взаємодії між військовими адміністраціями та засвідчує зобов'язання учасників у сферах, які стосуються підвищення рівня життя громадян, змушених залишити свої домівки через військові дії РФ.

«Тож, документом керівники громад скріпили взаємодію у наданні допомоги ВПО, реалізації освітніх та інформаційних проєктів, проведення спільних безпекових заходів», – додають в Покровській МВА.

За словами начальника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, сьогодні максимальні зусилля потрібно направляти на підтримку та допомогу внутрішньо переміщених осіб, які роз’їхались по всій території України, зокрема знайшли підтримку у гуманітарних хабах «Єднання», що у м. Кропивницький, Чернівці та Хуст.

Багато жителів з Авдіївської, Очеретинської та Марїнської громад зараз мешкають у Покровську. Тож, крім розв'язання гуманітарних питань є гостра потреба в забезпеченні незахищених верств населення. Юрій Григулець, керівник Марїнської МВА, підкреслив, що одним із ключових аспектів співпраці стане надання допомоги особам з пільгами з інших громад, які тимчасово перебувають у Покровську, з наступною підтримкою цих осіб після їхньої евакуації з регіону. 

 «Ця тенденція до об’єднання вже не перша. Раніше були підписані меморандуми про співпрацю з Торецькою, Бахмутською та Вугледарською громадами. Окрім гуманітарної та соціальної складової, сьогодні від Офісу Президента та Донецької ОДА перед Покровським районом стоїть завдання щодо будівництва фортифікаційних споруд, захисту наших рубежів. Тому за підтримки голови ДонОДА Вадима Філашкіна та спільно з керівниками військових адміністрацій району будемо виконувати завдання щодо захисту та безпеки наших громад», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що жителям Покровська встановлюють нові вікна