Керівництво Покровської міської військової адміністрації та міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України підписали меморандум про співпрацю. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

«Покровська міськрайонна організація Товариство Червоного Хреста України втілює в життя гуманістичні цінності, опікується долею людей з найуразливіших категорій, пропагує в суспільстві ідеали добра та милосердя. У різні історичні періоди – як у мирний час, так і при збройних конфліктах та надзвичайних ситуаціях – Червоний Хрест є надійним помічником держави в її гуманітарній діяльності», – підкреслили в МВА.

Документом визначена співпраця у напрямках, які стосуються:

- отримання навичок надання першої допомоги;

- впровадженні Основоположних принципів Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а саме гуманності, неупередженості, нейтральності, незалежності, добровільності, єдності, універсальності (надалі – «Основоположні принципи Міжнародного руху»);

- спільній участі у підготовці матеріалів з основ МГП, пропаганді Основоположних принципів Міжнародного руху.

- проведення інформаційних сесій на тему «Мінна небезпека», семінарів та тренінгів з надання першої допомоги;

- організації заходів з боротьби з туберкульозом, СНІД та профілактиці захворювань, що передаються статевим шляхом;

- участі у виконанні програми розвитку безоплатного донорства крові та її компонентів, проведення спільних заходів із залучення громадян до лав донорів та пропагування серед населення безоплатного донорства крові та її компонентів;

- створення комфортних умов для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення, проведення профілактичної та санітарно просвітницької роботи, допомога соціально незахищеним верствам населення;

- зміцнення здоров’я населення та формування звичок здорового способу життя, робота з мешканцями в напрямку психосоціальної підтримки.

Від початку повномасштабної війни організація стала частиною гуманітарної допомоги у Покровській громаді. Волонтери Червоного Хреста України регулярно роздають продуктові набори та гігієнічні засоби місцевим жителям та вимушеним переселенцям.

Окрім того, надається допомога у відновленні зруйнованого інфраструктурою внаслідок обстрілів. Минулого року на придбання брезенту було витрачено понад 270 тисяч гривень.

Покровська міськрайонна організація ТЧХУ також активно допомагає медичним закладам: клінічній лікарні інтенсивного лікування було передано 40 спальних комплектів для підвалу, що використовується як тимчасове укриття, та 20 конвекторів для обігріву. Перинатальний центр отримав апарат ШВЛ для новонароджених на суму 1 млн 267 тисяч гривень.

З ініціативи Товариства Червоного Хреста України та за фінансової підтримки Уряду Японії в Покровську було створено кімнату психосоціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

Для захисту громадян під час повітряних тривог у центральній частині Покровська встановлено бетонне укриття.

«Список добрих справ членів товариства можна перелічувати нескінченно. Велика дяка всьому колективу організації, особливо, її керівниці – Людмилі Полтавченко за активну участь в житті громади та вирішення нагальних потреб її мешканців», – зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Покровська МВА підписала меморандум про співпрацю з та партнерство з іншими громадами Донеччини