Покровські чирлідерки у складі збірної України підкорили європейський п'єдестал. Дівчата годинами відпрацьовували свої виступи, щоб гідно представити свої здібності на чемпіонаті, що відбувся в столиці Норвегії. Враженнями від змагань спортсменки поділилися зі знімальною групою телеканалу «Орбіта».

Чемпіонат відбувся у столиці Норвегії, місті Осло. У змаганнях взяли участь представники понад 20 країн. До змагань збірна активно готувалась протягом року й не раз їздила на навчально-тренувальні збори до інших областей. 

Дівчата займаються у різних Покровських клубах під наглядом Наталії Коновалюк, тренерки-викладачки юнацької спортивної школи та Аліни Репенко й Катерини Шамрай, тренерок міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

«Наші результативно виступили та привезли золоті нагороди у Донецьку область, чим я дуже пишаюсь. Ці результати дають нам мотивацію і на далі тримати планку і становитися кращими», – розповідає Наталія Коновалюк, керівниця Донецького підрозділу Всеукраїнської Федерації чирлідингу.

Одна з учасниць команди – Софія Парубова, яка з малечку займається чирлідингом й останнім часом особливо посилено, адже два роки у складі збірної підкорює п'єдестали Європи. Каже, цього разу перед виступом навіть не було страху. 

«Чемпіонат Європи мені дуже сподобався. Він був фантастичний, оскільки була дуже приємна локація, в Норвегії дуже гарно і ця атмосфера впливає на самопочуття. Також в нас була можливість познайомитися з дітьми з різних країн – це також додавало енергії та позитивних емоцій», – розповідає Софія.

Дівчата кажуть, що момент оголошення переможця найтремтливіший. Вони завжди затамовують подих в очікуванні вердикту. І ось, коли дізнаються, що стали неперевершеними, радіють та розуміють, що всі години проведені в залі не були даремними. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">