Покровський Динасовий Завод відзначив свій 90-річний ювілей. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Динасовський завод у Покровську був заснований у 1934 році та спеціалізується на розробці вогнетривких матеріалів. Будівництво заводу розпочалося в жовтні 1931 року у селищі Гришине в рамках першої п'ятирічки радянського союзу. Через два роки перша частина заводу була введена в експлуатацію, і до 1934-1935 років завод було повністю збудовано.

Під час Другої світової війни завод пережив окупацію німецькими військами. Після звільнення Донеччини, завод відновив свою діяльність. З настанням незалежності України, державне підприємство було трансформовано в відкрите акціонерне товариство. 

У серпні 1997 року завод увійшов до переліку стратегічно важливих підприємств для економіки та безпеки України.


З нагоди свята начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк привітав працівників заводу та вручив грамоти й подяки за їхній вагомий внесок у розвиток підприємства. 

«Це визначна подія для нашої громади. Динасовий завод протягом 90 років є опорою промислового потенціалу нашого міста, забезпечуючи робочі місця та стабільність для багатьох родин. Ми горді, що маємо таке підприємство в нашому регіоні. Дякую всім працівникам заводу за їхній невтомний труд і відданість справі», – зазначив під час привітання начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Завод не лише відіграє важливу роль в економіці регіону, але й символізує стійкість та непохитність духу мешканців Покровська. За десятиліття свого існування підприємство неодноразово доводило здатність протистояти викликам часу та зберігати високу якість продукції.

«З нагоди 90-річчя заводу бажаємо всім його працівникам і ветеранам міцного здоров'я, благополуччя та нових професійних здобутків. Нехай кожен день приносить лише радість і гордість за спільну справу», – додали у Покровській МВА. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Центру надання адміністративних послуг Покровська виповнилось 11 років