Учень 9 класу ЗОШ №9 Захар Талаш посів ІІ місце на Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури, яка 29 березня проходила у місті Рівне. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Захар Талаш вже неодноразово перемагав у мовно-літературних конкурсах міжнародного та всеукраїнського рівнів. А з листопада 2023 року він є стипендіатом Кабінету Міністрів України. Цього разу юнак виступав у складі команди Донецької області. 

«Його здобуток – це гідний результат не лише для нашої громади, а й для усієї Донеччини», – підкреслюють у Покровській МВА.

Для участі в олімпіаді Захар подолав сотні кілометрів, повертаючись із-за кордону, де він разом з родиною перебуває в евакуації.


«Воля українців, як віковічний дуб, що тримається глибоким корінням своїх предків за рідну землю. А тому наш народ сильний, могутній і непереможний!» – писав в одному зі своїх творів Захар.

Протягом кількох років Захар демонструє гідні результати вивчення української мови та літератури під керівництвом свого наставника – вчителя ЗОШ №9 Галини Кіри. 

Керівником обласної команди та тренером з підготовки учасників кілька років поспіль є Світлана Чурак – учитель української мови та літератури НВК №1.