Комунальне підприємство «Покровськводоканал» продовжує заміну трубопроводу на проспекті Шахтобудівельників. Вже виконано близько 75% запланованих робіт. Про це повідомили кореспонденти ТК «Орбіта».

Потреба в оновленні мережі саме в цій частині міста назріла вже давно – тут часто ставались прориви, адже металеві труби зносились. Крім того, виникла потреба змінити діаметр водогонів, аби під час дефіциту води було легше наповнювати мережу. 

Ці ремонтні роботи – результат співпраці «Міськводоканалу» з гуманітарною організацією «АКТЕД», яка забезпечила ремонту групу матеріалами. 

«Запланована заміна металевих та чавунних труб на поліетилен, заміна запірної арматури, пожежних гідрантів, перепідключення багатоквартирних будинків та ремонт водопровідних колодязів. Проспект Шахтобудівельників є найбільш жвавою вулицею нашого міста, тому намагаємося виконати роботи максимально швидко», – каже головний інженер КП «Покровськводоканал» Максим Вакуленко.

Головна мета комунальників – прокласти нові поліетиленові труби від 2 до 32 будинку. Загалом, це 800 метрів. Там, де це можливо, намагаються прокладати нові труби без розривання траншей, відразу заводячи їх за допомогою кожуха під землею. Це дає змогу не порушувати плитку, тротуари та газони. 

Найближчим часом роботи на проспекті Шахтобудівельників повністю завершать й мешканці цієї частини міста зможуть отримувати більш якісні послуги водопостачання. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що комунальники обстежують і ремонтують зливову каналізацію.