Протягом минулої доби, 21 липня, росія здійснила 3510 обстрілів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Ворог накрив вогнем 19 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Курахове, Лиман, Мирноград, Торецьк, селища Гродівка, Неліпівка, Нью-Йорк, Північне, Ямпіль, села Бересток, Зоряне, Клебан-Бик, Лисівка, Миколаївка, Предтечине, Розлив, Сонцівка. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

За останні 24 години ворожі війська завдали численних ударів по цивільній інфраструктурі, внаслідок чого пошкоджено 54 об’єкти, у тому числі 41 житловий будинок, кілька магазинів, адміністративну будівлю, елеватор, а також транспортні засоби і критичну інфраструктуру. 

Внаслідок обстрілу Неліпівки з артилерії загинула одна цивільна особа і була пошкоджена приватна оселя. 

Костянтинівка зазнала ударів двома керованими бомбами «УМПБ Д-30 СН», що призвело до поранення однієї людини та пошкодження житлових будівель та магазинів. 

Авіабомбами та артилерією ворог знищує Торецьк – травмовано людину, пошкоджено два багатоквартирних будинки.

У Північному – двоє поранених мирних жителів, ще один – у Гродівці.

В Лимані та Розливі внаслідок ворожих бомбардувань були знищені адміністративні будівлі та житлові будинки. 

В Кураховому дрони рф пошкодили дві багатоквартирні будівлі.

Поліція та СБУ вже відкрили кримінальні провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Окрім цього, за допомогою поліції евакуйовано ще 475 людей, з них 38 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 177 623 особи, серед них 21 115 – діти, 7 120 - люди з інвалідністю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що рф захопила село Прогрес на Покровському напрямку.