Протягом минулої доби, 1 липня, поліція зафіксувала 2576 ударів по території Донеччини. Ворог накрив вогнем 18 населених пунктів: міста Курахове, Костянтинівка, Селидове, Торецьк, Українськ, селища Курахівка, Нью-Йорк, Північне, села Вовченка, Єлизаветівка, Катеринівка, Комар, Мемрик, Новодмитрівка, Одрадне, Острівське, Суха Балка, Яснобродівка. Про це повідомили у головному управлінні Національної поліції Донецької області. 

Пошкоджено 82 цивільних об’єкти – 60 житлових будинків, адмінбудівлю, підприємства, заклади освіти, магазин, автомобілі, газопровід, ЛЕП.

На Селидове російські війська завдали удару п'ятьма бомбами типів «УМПБ Д-30СН» та «ФАБ-500», внаслідок чого одна цивільна особа загинула та одна отримала поранення. Пошкоджено 22 приватні будинки, підприємства, та адмінбудівлю.

Українськ також зазнав двох обстрілів з РСЗВ «Ураган» – загинули двоє мирних жителів і 13 отримали поранення. Зруйновано 13 багатоквартирних будинків, чотири автомобілі та інша цивільна інфраструктура.

Під обстріл потрапила Новодмитрівка, де одна особа загинула та четверо були поранені, включаючи дитину. 

По селу Комар російські війська скинули дві авіабомби «УМПБ Д-30СН», поранивши одну особу та пошкодивши аграрні підприємства.

Трьох осіб поранено в Сухій Балці, двоє в Катеринівці, по одному в Курахівці та Нью-Йорку. Цивільна особа була травмована в Зарічному, де також пошкоджено приватну оселю.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Також за допомогою поліції було евакуйовано 247 осіб, включаючи 18 дітей. З початку обов'язкової евакуації було евакуйовано 173 188 осіб, з них 20 570 дітей та 7 101 людей з інвалідністю.